Scule pentru lucru la înălțime Unior – Standarde înalte și siguranță deplină

Cand este necesar sa utilizați scule pentru lucru la înălțime? Unul dintre cele mai periculoase medii de desfășurare a activităților, prin lucru la înălțime se înțelege activitatea executată la minimum 2 metri față de baza de referință a solului, bază față de care nu există pericolul de cădere în gol. Pentru munca literalmente la înălțime, cum ar fi lucrările la structuri înalte, liniile electrice, industria nucleară, industria petrochimică și pe platformele petroliere, măsurile de precauție sunt nu numai necesare, ci și obligatorii. Utilizarea sculelor inadecvate la înălțimi poate fi periculoasă atât pentru lucrători, cât și pentru echipamente și poate duce la costuri financiare majore.

Unior – un sinonim pentru scule de mana de înaltă calitate cu peste 100 de ani de experiență – a condus cercetarea și dezvoltarea în domeniul scule pentru lucru la înălțime, alături de numeroși profesioniști din domeniul siguranței sculelor și al siguranței locurilor de muncă. Acest program include o linie diversificată de unelte special adaptate pentru lucrul la înălțimi, având scopul de a evita căderile periculoase, dar totodată și de a îmbunătăți siguranța și eficiența la locul de muncă. Sculele Unior pentru lucru la înălțime au fost concepute astfel încât funcțiile de bază, ergonomia și utilitatea sculelor să fie păstrate.

Toate uneltele Unior sunt proiectate cu un sistem de prindere pentru a menține sau îmbunătăți funcționalitatea acestora atunci când sunt utilizate la înălțime. Acestea trebuie utilizate împreună cu o curea de lucru testată ce conține inele de fixare a sculelor încorporate. Glisarea inelului metalic nu împiedică utilizarea instrumentului la niciunul dintre capete. Cureaua se deschide și cu o clemă ce necesită o prindere în trei puncte, care împiedică eliberarea nedorită.

Instrumentele în cădere pot fi extrem de periculoase, deoarece distanța căderii mărește forța de impact, aceasta din urmă având posibilitatea de a ajunge la o valoare de o sută de ori mai mare decât greutatea sculei. Astfel, acestea pot lovi pe oricine și pot atrage dupa sine repercusiuni foarte grave, atât pentru lucrător, cât și pentru persoana lezată. În plus, sculele în cădere se pot deteriora la impact, astfel că imediat după cădere trebuie evaluat gradul de deteriorare al acestora: dacă impactul a afectat funcționarea prin deteriorarea cordonului, a carabinelor, a inelelor de atașare sau a centurii de lucru, precum și orice punct în care unealta este fixată sau ancorată, scula nu mai poate fi folosită și trebuie înlocuită, ceea ce consumă timp și resurse.

Sculele Unior îndeplinesc reglementările lucrului la înălțime, în conformitate cu Directiva 2001/45/EC2 privind utilizarea de echipamente pentru lucrul la înălțime.

Toate uneltele Unior sunt supuse testelor. Se efectuează analize statice și dinamice pe tipuri de scule, în funcție de caracteristicile încărcărilor posibile. Fiecare scula și inelul de atașare sunt testate la un factor de încărcare de două ori mai mare decât valoarea normală de încărcare a sculei, ceea ce demonstrează că scula poate rezista unei sarcini de două ori mai mari decât greutatea sculei.

Metoda de testare statică

Scula este atașată unei structuri, iar împreună cu inelul sunt încărcate pentru o anumită perioadă de timp la o anumită sarcină de încărcare.

Metoda de testare dinamică

După încercările statice, cordonul, inelul și scula sunt supuse încărcărilor dinamice care apar în căderi la greutăți.

Dintre componentele gamei de scule pentru lucru la înălțime se amintesc: chei (combinate, reglabile, inelare, hexagonale) cu inel pentru carabinieră, antrenor cu clichet cu inel pentru carabinieră, clești cu inel pentru carabinieră, foarfeci pentru cabluri cu inel pentru carabinieră, șurubelnițe cu inel pentru carabinieră, ciocan cu inel pentru carabinieră, clemă de fixare cu inel pentru carabiniera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *